Nationaal Leger heeft 52 onder officieren erbij
30 Jan 2014, 02:00
foto
De bevorderde onderofficieren met hun certificaten. (Foto: Raoul Lith)


Het Nationaal Leger (NL) is uitgebreid met 52 onderofficieren. “Voor het leger is het een goed ding. Vooral met het oog op de komende dienstplichtigen, na aanname van de wet in De Nationale Assemblee. Het betekent dat we nu beschikken over meer kaderleden die ingezet worden om trainingen te draaien”, zei minister Lamuré Latour van Defensie tijdens de bevordering woensdag.

De militairen kregen de distinctieven opgespeld door de minister en sergeanten. De bewindsman benadrukte dat de organisatie de gelegenheid heeft om de bevorderde militairen te volgen en hen ook te evalueren. “Dit houdt in dat indien u niet waar maakt wat u hier hebt geleerd, wij genoodzaakt zullen zijn om terug te gaan naar de rang voordat u op 2 december hier binnen trad”, waarschuwde Latour.

Ruggengraat
De minister merkte op dat het nu aan de onderofficieren zelf ligt om zich te bewijzen dat zij na die training kunnen fungeren als onder officier binnen de defensie organisatie. Sergeant André Bekker is heel blij dat hij deze gelegenheid heeft gekregen. Hij heeft achttien jaar in de functie van korporaal 1e klasse gediend. “Voor mij betekent deze bevordering veel. Het is de ruggengraat van het Nationaal Leger. Als je nu buiten de organisatie kijkt zie je dat er veel interesse is, dus stemt goed dat we ook meegroeien”, zegt Bekker.

Ook Ronny Vliese laat merken dat hij het verdient onderofficier te worden.”Het voelt heerlijk aan. Het wil zeggen dat er meer verantwoordelijkheid aan je wordt toe vertrouwd. Je gaat extra discipline moeten hebben en er wordt naar je opgekeken”, legt Vliese uit. Hij is van mening dat door veel te praten en mensen hun eigen beslissing te laten nemen er veel veranderd kan worden. “Vooral de dienstplichtigen die binnenkort verwacht worden. Door te luisteren kan je altijd bijschaven”, stelde hij.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May