Mensenrechteneducatie heeft aandacht onderwijsminister
28 Jan 2014, 23:00
foto
Onderwijsminister Ashwin Adhin krijgt een poster van de UNA Suriname-delegatie. (Foto: Minov)


Het is heel belangrijk Human Rights Education in te voeren in het onderwijsprogramma. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft dat gezegd bij een bezoek van een UNA Suriname-delegatie.

De United Nations Association (UNA) Suriname is één van de meer dan honderd associaties die de Wereld Federatie van de UNA vormen. De Surinaamse tak is sinds 2004 formeel geaccrediteerd bij het departement voor Publieke Informatie.

“Hoge commissarissen voor mensenrechten van de Verenigde Naties bevelen al vele jaren aan om mensenrechteneducatie in het onderwijscurriculum op te nemen,” zei de bewindsman vrijdag tijdens het bezoek. “Mensenrechteneducatie wordt aangemerkt als een belangrijke sleutel tot duurzame menselijke ontwikkeling.”

De onderwijsminister heeft bij die gelegenheid een poster ontvangen. Op de poster is het recht op onder meer onderwijs door kinderogen uitgebeeld. De UNA Suriname-delegatie bestond uit voorzitter Irma Loemban Tobing-Klein, bestuurslid Martin Heyde en Ray Jong A Lock Adviesraadslid UNA Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May