Ritfeld: Ik zal blij zijn wanneer mijn naam gezuiverd is
28 Jan 2014, 15:45
foto
Edgar Ritfeld na een zitting op Boxel in 2012. (Foto: Raoul Lith)


Edgar Ritfeld zal pas blij zijn wanneer zijn naam gezuiverd is als verdachte van de 8 decembermoorden. Hij heeft steeds gesteld niks met deze zaak te maken te hebben. Ritfeld zegt aan Starnieuws dat hij erbij was toen het Hof van Justitie het vonnis maandag velde dat de Krijgsraad de zaak moet voortzetten.

Ritfeld heeft als raadsman Gerold Sewcharan, maar op de zitting werd hij vertegenwoordigd door collega Benito Pick. "Ik ben blij dat het Hof mij in het gelijk heeft gesteld. De zaak moet verder gaan. De Krijgsraad is niet ontvankelijk verklaard. Beloofd is dat wij vandaag het vonnis op papier zouden krijgen. Ik heb mijn raadsman net gesproken, maar hij had het vonnis nog niet op schrift. De rechter heeft het besluit wel voorgelezen", deelt Ritfeld mee. Dit gebeurde in het bijzijn van procureur-generaal Soebhaas Punwasi.

"Ik hoop dat de zaak spoedig wordt voortgezet, want ik ga al jaren gebukt eronder", merkt Ritfeld op. Hij zegt zich niet te zullen mengen in de discussies of de zaak alleen voor hem geldt of ook voor de medeverdachten. "Dat laat ik over aan de juristen. Voor mij is het belangrijk dat het proces doorgaat. Ik wil een uitspraak en ik kom voor mijn eigen zaak op. Daarom heb ik hoger beroep aangetekend. Ik wil geen amnestie", zegt Ritfeld.
Advertenties

Saturday 01 April
Friday 31 March
Thursday 30 March