Chinees Nieuwjaar wordt nationale vrije dag
28 Jan 2014, 00:00
foto


Vrijdag 31 januari wordt een nationale vrije dag. Starnieuws verneemt dat de Chinese gemeenschap president Desi Bouterse benaderd heeft voor deze vrije dag. Het Chinees nieuwjaar is een van de belangrijkste feestdagen voor Chinezen. De president is maandagmiddag naar Cuba vertrokken voor het bijwonen van een staatshoofdenvergadering van Celac (Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten), maar heeft instructies achtergelaten.

Op 31 januari verloopt het 'Jaar van de Slang' en het 'Jaar van het Paard' wordt verwelkomd. Chinezen verwachten veel van het nieuwe jaar. Er worden veel ontwikkelingen verwacht in dit jaar, omdat het paard bekend staat als een harde werker. Het paard bezit de eigenschap van 'doener'.

In het 'Jaar van het Paard' zullen zaken die zijn blijven liggen, worden aangepakt. Volgens de Chinese astrologie zal er actie zijn dit jaar. Omdat de slang vaak een afwachtende houding aanneemt, zijn veel zaken blijven liggen. Paarden worden eeuwenlang reeds door de mens ingezet als werkdier.

Aangezien het Chinees Nieuwjaar het belangrijkste feest is voor Chinezen, is er gevraagd om de vrije dag. Formeel moet de regering de bekendmaking nog doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May