Dieven ingesloten door kordaat optreden burgers
24 Jan 2014, 22:30
foto
Het voertuig van de medeplichtige.


Burgers hebben ervoor gezorgd dat twee dieven door de politie konden worden gearresteerd te Helena Christina. Een jongen van de Noahweg zag vandaag dat er een dief in de woning van zijn achterbuurvrouw aan de Jobweg was binnengedrongen. Hij rende naar binnen en vertelde het zijn tante, die al gillend naar de buren rende om te vertellen dat een dief bezig was in het huis.

De buurtbewoners renden allemaal de straat op, vertelt een ooggetuige aan Starnieuws. De dief rende vanuit de Jobweg naar de Noahweg. In de Noahweg werd hij in de kraag gevat door jongens van de buurt. Een witte Toyota Corolla reed de dief achterna. Hij wilde de man meenemen. De bestuurder van de auto vond dat de buurtbewoners de dief vrij moesten laten en niet moesten bellen met de politie. Hij pakte ook de telefoon van de dief af.

De buurtbewoners vonden het verdacht dat de man het opnam voor de dief. Geen van de twee mannen wonen in het project. Een buurvrouw had intussen de politie gebeld. De handen van de dief werden vastgebonden in afwachting van de politie. Toen de politie ter plekke kwam, is de dief na een kort gesprek in de boeien geslagen. De dief bevestigde in het huis te zijn geweest. Na de buurtbewoners te hebben gesproken, heeft de politie de bestuurder van de witte Corolla gesproken. Zijn verhaal leek verdacht te zijn. Hij probeerde in bijzijn van de politie in zijn auto te stappen en weg te rijden. De man werd in de boeien geslagen. Na enkele buren te hebben gehoord, nam de politie de telefoon van de dief en belde ter plekke naar het laatst gebelde nummer van het toestel. "Voor de geheimzinnige man zijn pech ging zijn mobiele telefoon meteen over. Zijn nummer kwam voor op de lijst van de dief. Hij werd dus op heterdaad betrapt en moest ook mee met de politie", geeft de ooggetuige verslag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May