Bouw Kaloti mint house vordert
24 Jan 2014, 08:00
foto
Districtscommissaris Jerry Miranda besprenkeld het heliplatform van de mint house met bier. Het hoogste punt van het gebouw is donderdag bereikt. (Foto: Raoul Lith)


De bouw van de Kaloti Suriname Mint House (KSMH) is in volle gang. Het hoogste punt van het gebouw is donderdag bereikt en ook op gepaste wijze gevierd. De eerste steen voor de Mint house is vorig jaar op 1 maart gelegd in het district Para. De goudraffinaderij moet in juli operationeel zijn.

Suriname kan voldoen aan alle VN-vereisten voor het kwikvrij exporteren van goud."Wat ook gebeurt; het is zeker dat rond het derde kwartaal van dit jaar, met de komst van KSMH, het mogelijk is," zegt Winston Wilson, vertegenwoordiger van Kaloti in Suriname. Volgens hem kunnen we na de opening van de raffinaderij met trots zeggen “dat het goud dat Suriname exporteert geen milligram kwik bevat.”

De mint house wordt opgezet met kennis en kunde van de ‘Kaloti Jewellery Group’ uit Dubai. Binnenkort vertrekt er een groep voor anderhalve maand naar Dubai voor training. “De groep zal ook getuige zijn van de vorderingen van de nieuwe raffinaderij van Kaloti in Dubai. De eerste groene raffinaderij in de wereld,” vertelt Wilson. Hij voegt eraan toe dat er in de loop van het jaar experts komen.”Zij gaan on the job trainingen verzorgen om dat niveau te bereiken.” De machines voor de mint house zijn al geassembleerd in het buitenland en zullen na inspectie worden verscheept naar Suriname.

“Iedere project die ontwikkeling brengt, is goed voor het land. Ik ben er trots op dat deze dan in Para plaatsvindt. In Para wordt er ook ook goud geproduceerd. Dus de ontwikkelingen zijn zeker positief te noemen, ” zegt districtscommissaris Jerry Miranda. Hij vindt dat het werkgelegenheid gaat scheppen. “In Para zijn er hoog geschoolde mensen en op basis van eerlijke selectie hopen we dat ze in aanmerking komen.”


Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May