President belooft te werken aan oplossing pensioenen
23 Jan 2014, 15:12
foto
Leden van de BBGO bij het kabinet van de president. (Foto: Stefano Doel)


President Desi Bouterse heeft vandaag de noodkreet van de Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden in Overheidsdienst (BBGO) aangehoord. Hij heeft de mensen toegezegd dat de ontwaarding van de pensioenen in het Tripartiet Overleg besproken zal worden. De voorzitter van BBGO, Armand Deekman, zei dat de president de noden van de gepensioneerden zeker zal begrijpen, want ook hij is een senioren burger.

Deekman merkte op dat jarenlang strijd is gevoerd om de pensioenen waardevast te maken. Dit is rondgekomen in 2008, maar is op 17 december 2012 weggemaakt door een staatsbesluit. De BBGO wil dat deze situatie wordt teruggedraaid. De mensen zijn blij dat de president hen heeft ontvangen en begrip heeft getoond.

Bouterse zei dat hij geen populistische uitspraken kan doen. Daarom zal hij deze zaak voorhouden aan de sociale partners. Hij beloofde dat deze kwestie snel zal worden aangepakt. Dit weekend maakt de president zich op om naar het buitenland te gaan. Starnieuws verneemt dat het staatshoofd naar Cuba zal gaan. Eerste week februari denkt hij meer informatie te kunnen geven aan de BBGO. De organisatie van gepensioneerden is blij met de attentie van de president en ze rekent op een spoedige oplossing.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May