Zwaar verkeer verzakt Kennedy- en Meursweg
24 Jan 2014, 01:00
foto
Politie en opzichters van LBB controleren zwaarbeladen trucks te Pikien Saron. (Foto: BIC-Para)


Alle waarschuwingen ten spijt. Houttransporteurs houden zich niet aan de regels. Eén van de gevolgen van dit gedrag is dat de Kennedy- en de Meursweg steeds meer verzakkingen vertonen door het zwaar verkeer dat erover gaat. De houttransporteurs vermijden de aanwijzingsborden op Zanderij en kiezen voor deze twee wegen.

Zwaar materieel uit het zuiden, dus ook de zwaar beladen houttrucks, worden door aanwijzingen via de rijweg richting Kraka omgeleid naar de Afobakkaweg. Het ministerie van Openbare Werken heeft al geruime tijd het besluit genomen dat zwaar materieel en beladen houttrucks met een lading boven de 6 ton niet meer over de Kennedy- en Meursweg mogen. Districtscommissaris Jerry Miranda heeft dit besluit uitvoerig besproken met de houttransporteurs.

“Houttransporteurs rijden laat in de avond, wanneer zij het idee hebben dat er geen controle is. Inwoners van de inheemse dorpen langs de weg naar West Suriname ondervinden in de late nacht ook geluidsoverlast van de zware machines. Op Pikien Saron wordt de controlepost van de Dienst ’s Lands Bos Beheer (LBB) vermeden”, zegt Miranda. Hij heeft strengere maatregelen aangekondigd om overtreders van de weg te halen en te beboeten.

De hulp van de Gewestelijke Politie Commandant is ingeroepen om de overtreders aan te pakken. Een speciaal politieteam zal gedurende de avond ook patrouilleren op de wegen. Overtreders zullen worden overgedragen aan de dichtstbijzijnde politiepost voor verdere sancties. Miranda wil verdere afspraken maken met LBB om de controles te verscherpen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May