Groot tekort op elk gebied voor ontwikkeling sport
23 Jan 2014, 03:00
foto
Mitchel Lie A Ling overhandigt een exemplaar van het boek aan John Lieveld.


Er is een groot tekort aan kader, professionaliteit, faciliteiten en wetenschappelijkheid in de sportontwikkeling. Dit is het resultaat van een onderzoeksopdracht van het Instituut voor de Nationale Sportselecties (INS) van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De resultaten zijn vastgelegd in een boekwerk: Sporttalent in Suriname, Herkenning en ontwikkeling van potentieel sporttalent in Suriname. Het boek is in elkaar gezet door Henk van Dams, Mitchel Lie A Ling, Tobi Graafsma en Jack Menke.

Om de situatie te verbeteren is ook een aantal aanbevelingen gedaan. Eén daarvan is een businessplan 'INS nieuwe stijl' dat het instituut in staat moet stellen die acties te ondernemen om het sporttalent professioneel te kunnen ontwikkelen, meldt de voorlichting van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. In de aula van het Institute for Graduate Studies & Research (IGSR) is woensdag het resultaat gepresenteerd.

De overeenkomst voor de onderzoeksopdracht is getekend op 8 februari 2013 tussen INS en IGSR. Het doel van dit rapport is om inzicht te krijgen in factoren die talentontwikkeling en topprestaties in de sport beïnvloeden en hoe verbetering aan te brengen. Het rapport beschrijft en analyseert in sociaal-wetenschappelijke termen onderzoek naar de structuur van de ontwikkeling van sporttalent in Suriname. Er is gebruik gemaakt van kwantitatief, kwalitatief onderzoek en respondenten en onderzoekscategorieën z.a.: Directoraat Sportzaken, sportbonden, sport(ervarings)deskundigen, sporttalenten en casestudies (Marowijne en Saramacca).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May