Actie personeel Luchthavenbeheer werpt vruchten af
22 Jan 2014, 00:00
foto


De bond en de directie van de NV Luchthavenbeheer hebben dinsdagmorgen in een zakelijke sfeer de knelpunten van het personeel besproken. Partijen zijn gekomen tot een werkbare overeenkomst.

Het is bondsvoorzitter Lloyd Read gisteren gelukt om de gemoederen te kalmeren en tegen 13.00 uur aan het werk te krijgen. De werknemers hadden tegen 09.00 uur ’s morgens het werk neergelegd en stonden erop dat hun voorzitter op de werkplek kwam. Read zelf was verrast met de actie.

Uit het gesprek met de directie is voortgekomen dat zij donderdag een presentatie houdt voor de bond over het financieel beleid, van de begroting tot de verwachtingen. De knelpunten over het Human Resource Management-beleid staan ook op de agenda voor donderdag evenals de veiligheid en bescherming van de arbeiders.

Voor wat de doorlichting van het bedrijf betreft is overeengekomen dat een commissie bestaande uit twee bondsleden en twee vertegenwoordigers van de directie de terms of reference (tor) zoals in concept aangeboden door de bond, zullen bestuderen. Tegen eind volgende week zullen een consultant van de bond en een van de directie zich buigen over het document dat de commissie zal hebben uitgebracht.

Bezoek afgeblazen
Het personeel van NV Luchthavenbeheer is na het overleg met de directie geïnformeerd over de resultaten. Ofschoon alle dienstonderdelen van de NV Luchthavenbeheer, op de directie na, in actie waren – dus ook de brandweer op de luchthaven -, stelde de directie in een persbericht dat de vliegveiligheid was gegarandeerd.

De actie van het personeel heeft ondanks dat het ongepland was, gerichte resultaten opgeleverd, zegt Read aan Starnieuws. “Er was een spoed ledenvergadering gevraagd die wij deze week of begin volgende week zouden houden. Ik was zelf verrast door de actie.”

Starnieuws verneemt dat een bezoek van de ministers van Transport, Communicatie en Toerisme, van Justitie en Politie en van Volksgezondheid aan de Johan Adolf Pengel Luchthaven gisteren, is afgeblazen door de personeelsactie. Ook de procureur-generaal en de directeur van het Bureau Nationale Veiligheid zouden deel uitmaken van de delegatie. Het is niet bekend wanneer het oriëntatiebezoek doorgaat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May