Installateurs willen betrokken worden bij ordening sector
22 Jan 2014, 02:00
foto
De nieuwe commissie Ordening bouw- en constructiesector van het ministerie van Openbare Werken.


Er is behoefte aan ordening binnen de installatiesector. Dit onderwerp stond hoog op de agenda bij de ontmoeting van de Vereniging van Installateurs (VIS) met de nieuwe commissie Ordening bouw- en constructiesector van het ministerie van Openbare Werken (OW). Herziening van de vergunningsvoorwaarden en erkenningsregeling tot installateur, verbetering van kwaliteit en veiligheid, kwamen ook aan de orde.

De nieuwe commissie is onder leiding van Henry Blinker en bestaat uit Marcel Meyer (ORIS), Derrick Emanuels (UAS) A. Wong (AAV), D. Mohangoo (secretaris) en de OW-directeuren A. Hassankhan en Rommy als leden. VIS-voorzitter D. Bindraben Pandey zegt dat de organisatie betrokken wil worden bij activiteiten. Een verzoek om een meeting/presentatie te geven over de beleidsaanpak van de commissie en om installateurs te ontmoeten voor inputs en suggesties, werd echter afgewezen door Blinker.

Aparte aanbesteding
Volgens de VIS dienen electro-technische werkzaamheden gescheiden te worden van de aannemers bij OW-projecten. Deze werkzaamheden zouden apart openbaar aanbesteed moeten worden, om alle erkende installatiebedrijven een eerlijke kans te geven. Bindraben Pandey herinnerde de OW-directeuren aan de afspraak dat de OW-directie zou bekendmaken dat het verboden is voor OW-medewerkers om technische en andere werken uit te voeren. Dit wordt door de VIS-leden namelijk ervaren als oneerlijke concurrentie.

De VIS kreeg van de commissie als huiswerk om in haar eigen gelederen de rotte appels op te ruimen die onveilig werken en met hun erkenning te koop lopen bij beunhazen en leerling-elektriciens en pijpfitters, waardoor ook de veiligheid in gevaar komt. De VIS zal haar visie opsturen naar de commissie, waarna partijen elkaar weer zullen ontmoeten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May