Management VOS-Tamanredjo heeft fouten gemaakt
20 Jan 2014, 02:00
foto
Minister Ashwin Adhin tijdens de persconferentie zondag. (Foto: René Gompers)


De problemen op de scholengemeenschap Voortgezet Onderwijs voor Senioren (VOS) Tamanredjo worden aangepakt. Dat de oplossingen zolang op zich hebben laten wachten, heeft gelegen aan het management op het complex. Dit deelde Ashwin Adhin, minister van Onderwijs zondag tijdens een persconferentie mee. Daarvoor was er een diepgaand onderhoud met de Bond van Leraren (BvL) die een protestactie op de middelbare scholen had gepland. Het gesprek heeft geresulteerd in het afblazen van de acties.

"Zaken waren al op papier gezet maar niet doorgestuurd naar het ministerie. "De directeur van de school heeft verzuimd zaken langs de weg van hiërarchie te laten lopen", gaf Adhin aan. "Tijdens het gesprek met de bond zijn heel wat zaken naar boven gekomen die voor beide partijen nieuws bleek te zijn. De opgemaakte stukken hebben nooit de juiste instanties bereikt." De school kampt met een tekort aan administratieve krachten, tuinmannen, wachters en een gebrek aan elektriciteit. Meegedeeld werd dat ten tijde van de persconferentie het elektriciteitsprobleem werd opgelost. De andere punten worden deze week aangepakt.

Steken laten vallen
BvL-voorzitter Wilgo Valies bevestigt dat de directeur steken heeft laten vallen. "Er zal een ernstig gesprek komen met de directeur. De gebreken op de school zijn formeel aangekaart maar niet doorgestuurd met alle gevolgen van dien." Valies is van mening dat hiermee het ministerie niet gevrijwaard is van zijn verantwoordelijkheid. "Het ministerie heeft via andere kanalen de informatie gekregen. Daarom zeg ik dat het niet uitsluitend gelegen heeft aan de directeur." Gebleken is dat de directeur meer verkeerde beslissingen genomen heeft. "Behalve het niet doorsturen van stukken is ook besloten om practicumlokalen tot gewone leslokalen te maken wat de kwaliteit van het onderwijs in gevaar brengt", deelde Valies mee.

De vakbondsleider is tevreden over het gesprek met Adhin. "De minister heeft zijn uitlatingen gecorrigeerd, misverstanden zijn uit de weg geruimd en er is consensus bereikt over Tamanredjo." Valies merkt op dat dit niet betekent dat de rust in het onderwijsveld is teruggekeerd. "Wat Tamanredjo betreft hebben we een understanding. Maar wat de positieverbetering van leraren betreft, wachten we al twee weken op antwoord van de overheid voor een gesprek. Ik ben bang dat als de overheid niet op een correcte manier ingaat op onze signalen, er onrust kan komen in het land."

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May