Overmaking aov Boven-Suriname kan nu via Godo
19 Jan 2014, 13:00
foto


De bankinstelling Godo heeft samen met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) in orde gemaakt dat gelden voor algemene oudedagsvoorziening (aov) van mensen in het Boven-Suriname gebied via de bank ontvangen kunnen worden. Godo heeft een filiaal te Nieuw Aurora en de eerste betalingen vinden deze maand plaats. Niet alle aov-betalingen zullen giraal plaatsvinden omdat nog niet alle zestigplussers weten van deze mogelijkheid.

Sozavo stimuleert dat mensen een bankrekening openen. Onlangs heeft minister Alice Amafo aangekondigd in fasen te willen afstappen van de traditionele kasbetalingen aan cliënten. Dit geldt niet alleen voor de aov-tegoeden die deels nog per kas worden uitbetaald, maar voor ook de overige betalingen zoals algemene kinderbijslag, schoolkledingactie, financiële bijstand en voor mensen met een beperking. Vooral voor het binnenland is dit belangrijk voor het ministerie omdat met de kasbetalingen de cliënten langer moesten wachten op hun te goeden. Het ministerie is druk bezig met de banken om het kasbetalingssysteem te vervangen door girale betalingen.

Meer bekendheid
Godo is een van de eerste banken die zal zorg dragen dat vooral de aov in het Boven-Suriname gebied nu via de bankinstelling de mensen sneller kan bereiken. Een aantal machtigingen van de aov-gerechtigden tot het ontvangen van de gelden via Godo is al ingediend op het aov-kantoor in Paramaribo. De eerste girale betalingen worden van de maand verwacht, meldt bankdirecteur Frits Terlaan.

Het blijkt dat deze nieuwe methode van zakendoen nog onvoldoende bekend is in het Boven-Suriname gebied. Het ministerie zal via de plaatselijke radiostations de belanghebbenden oproepen om zich aan te melden voor dit systeem. De bank is volgens Terlaan bereid om bij te dragen aan het welslagen van het streven van Sozavo om aov-gelden over te maken op de bankrekening.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May