Malaria wel onder controle in Suriname
19 Jan 2014, 11:00
foto


Malaria is wel onder controle in Suriname. Dat zegt de directeur van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) Lesley Resida. Dit zegt hij naar aanleiding van berichten al zou er een mogelijke epidemie kunnen uitbreken in Suriname, omdat er een malaria-uitbraak is in Guyana.

''Wij hebben alles onder controle. Als er meldingen zijn, wordt er binnen een of twee uren al acties ondernomen'', stelt Resida de gemeenschap meteen gerust. Hij zegt dat Guyana malaria nooit onder controle heeft gehad en dat het land van tot tijd geteisterd wordt door een uitbraak. Ook in Suriname is de ziekte nooit helemaal uitgeroeid, zegt de BOG-directeur. Echter zijn er genoeg programma's, ook via de Medische Zending, die het bureau in staat stellen om alert te blijven.

Resida merkt op dat er in elk gebied van Suriname steeds acties worden uitgevoerd. ''Malaria kan je niet uitroeien, omdat je de muskiet die het overbrengt nooit kan uitroeien. Je kan het onder controle hebben of elimineren. Dat betekent dat het geen public health probleem wordt''. De BOG directeur onderstreept dat er sprake is van een reductie van malariagevallen. ''Er is geen reden tot paniek''.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May