Dc Jurel geeft startsein schoonmaak Apoera en omgeving
18 Jan 2014, 22:00
foto
Districtscommissaris Armand Jurel geeft het startsein voor de schoonmaak van Apoera en omstreken. (Foto: BIC Kabalebo)


Districtscommissaris (dc) Armand Jurel van het bestuursressort Kabalebo heeft zaterdag het startsein gegeven voor het schoonmaakproject van Apoera en omliggende dorpen. Alle sloten in het gebied zullen worden opgehaald. Deze zijn voor het laatst zes jaar gedeeltelijk opgehaald, meldt het Burger Informatie Centrum Kabalebo.

De omgeving zal ook op verantwoorde wijze ontbost worden. Het overtollige onkruid en onbruikbare bomen worden allemaal opgeschoond. Ook zullen de wegen van Apoera stad die overwoekerd zijn, worden opgeschoond. Hiermee krijgt het gebied niet alleen zijn charme terug, maar ook vele gevaren kunnen vermeden worden, vindt de dc.

Jurel zei dat de opschoning van het gebied prioriteit geniet. Hij geeft aan dat evenals hoe de mens zich lekker voelt in een schoon huis, de burgers zich ook prettig zullen voelen in een schone omgeving. De schoonmaak moet ook bijdragen tot de ontwikkeling van de toerismesector in het gebied. De dc benadrukte dat burgers veilig moeten kunnen leven. Veel bewoners zijn gebeten door gifslangen, waarbij enkelen zelfs het leven hebben gelaten. Er zijn diverse andere projecten op het programma voor uitvoering dit jaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May