Eenheid onder christenen centraal tijdens gebedsweek
17 Jan 2014, 22:00
foto


Het Comité Christelijke Kerken (CCK) zal tijdens de Week van Gebed van 19 tot en met 24 januari 2014 de eenheid van christenen gedenken. Gedurende deze week zullen dagelijks in de specifieke clusterkerken speciale diensten gehouden worden die telkens om 18:30 uur beginnen. Het algemene thema voor deze week luidt: ‘Is Christus dan verdeeld ‘ en is gehaald uit 1 Korintiërs 1: 13.

Het thema is dit jaar aangedragen door kerken in Canada en roept christenen op eensgezind te zijn. Het thema ‘Is Christus dan verdeeld?’ is een retorische vraag, waarop mensen ontkennend zullen reageren, meent het CCK. In Christus blijkt de liefde voor de hele wereld. Tijdens deze gebedsweek in 2014 zullen christenen wereldwijd stil staan bij dit thema.

De week wordt geopend in alle aangesloten kerken op zondag 19 januari en wordt gesloten op vrijdag 24 januari in de Centrum kerk aan het Kerkplein om 18:30 uur. Tijdens deze dienst zal het Jubileumboek ‘70 jaar CCK een baken in de samenleving’ aan het publiek worden gepresenteerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May