Minov weerlegt klachten Scholengemeenschap Tamanredjo
17 Jan 2014, 13:00
foto
De afgelopen dagen zijn door acties van leerkrachten, scholieren van de scholencomplex Tamanredjo naar huis gestuurd.


Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft op elke klacht van de Scholengemeenschap Tamanredjo een antwoord. Waarnemend Onderwijs-directeur Roy Narain en Hoofd van het Bureau Voortgezet Onderwijs, Biswajeet Kali, hebben gisteren een bezoek gebracht aan het scholencomplex in het district Commewijne.

Een van de klachten luidt dat er maar één administratieve kracht is die bovendien vaak ziek is. Leerkrachten zouden niet bereid zijn om langer in te komen. De twee onderwijsfunctionarissen zeggen dat twee leraren overuren krijgen om te helpen met de administratieve werkzaamheden. Voor administratieve krachten en een bode is al ontheffing aangevraagd bij de vicepresident.

Over het ontbreken van een tuinman zegt de onderwijsdelegatie dat het gaat om een nieuw scholencomplex met een “heel net” erf. Vooruitlopend op een tuinman, betaalt de schoolleider een plaatselijke kracht om het onderhoud te doen. Op het complex wordt nog steeds bijgebouwd.

Voor het schoolhoofd dat nog in zijn waarneming zit, is zijn mutatie al sinds vorig jaar verstuurd naar Personeelszaken. Verder was aangehaald dat een gedeelte van het gebouw geen elektriciteit heeft. Het ministerie wijst erop dat het gedeelte dat is bijgebouwd, 12 lokalen, geen elektriciteit heeft. De EBS was gisteren op het terrein bezig, “zonder interventie van het ministerie. Bovendien hebben de meeste lokalen wel elektriciteit.”

Over de overdracht van de school zegt het ministerie dat dit totaal niets te maken heeft met het onderwijsproces. En stageplekken zijn beschikbaar en het stagebureau is bezig de verdeling te maken. Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, “zou dit als lid van de commissie herstructurering moeten weten.” Het ministerie wijst er verder op dat het zoeken naar stageplekken bij bedrijven niet van een leien dakje gaat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May