Ruim 3000 handtekeningen tegen verkoop Kersten warenhuis
17 Jan 2014, 01:00
foto
Clifford Marica, voorzitter van het 'Platform stuiting verkoop van Kersten' overhandigt de petitie aan aan preses Reynold Pansa. (Foto: René Gompers)


Het 'Platform stuiting verkoop van Kersten' heeft donderdagmiddag een petitie overhandigd aan het provinciaal bestuur van de Evangelische Broedergemeente in Suriname (EBGS). Meer dan drieduizend gelovigen en sympathisanten hebben hun handtekening geplaatst onder de petitie. Preses Reynold Pansa, voorzitter van het provinciaal bestuur zegde toe dat de petitie zo snel mogelijk doorgestuurd wordt naar het Uniteitsbestuur, het overkoepelend orgaan van alle Evangelische Broedergemeenten in de wereld.

In oktober 2013 is het warenhuis Kersten zonder medeweten van het Surinaamse bestuur verkocht. Het gebouw is van de hand gedaan door het Morovian Foundation, een werkarm van het Uniteitsbestuur. De EBGS heeft 24 procent aandelen in de zaak. De aandelen zijn nooit geëffectueerd geworden. De zaak werd jaren geleden onder beheer gebracht van het Morovian Foundation. In november vorig jaar werd de EBGS per brief op de hoogte gesteld van de verkoop. De organisatie is tot nog toe niet formeel op de hoogte gesteld voor hoeveel en aan wie het gebouw is verkocht. De petitie is een "duidelijk signaal om het gedrag van de Morovian Foundation af te keuren."

Stuiten verkoop
De petitie moet er toe leiden dat de verkoop gestuit wordt en de rust in de EBG- gemeenschap terugkeert, deelde Clifford Marica, voorzitter van het 'Platform stuiting verkoop van Kersten' mee. "De gelovigen zijn zich aan het roeren. Als de verkoop doorgedrukt wordt, kan het een ontwrichting veroorzaken, niet alleen bij de geloven maar in de hele samenleving." Ook voor preses Pansa die de petitie in ontvangst nam, is het van groot belang dat de verkoop niet doorgaat. "Na un kumba té beri dya. Dit is de grond waar de zending geboren is. Dit is de plaats van waaruit het geloof zich succesvol heeft verspreid over het land. Dit moet je koesteren."

Marica gaf aan dat de EBGS ook steken heeft laten vallen maar dat de hoop niet opgegeven wordt. "We hebben fouten gemaakt, we hebben om vergiffenis gevraagd en herstel. We hebben de Here om een tweede kans gevraagd. We geloven dat het goed komt."

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May