Het heeft gehageld in Suriname!
16 Jan 2014, 21:12
foto
Ijs op de hand van Seshma Bissesar bij dankdienst VHP. (Foto: Cherelva Adriaansz)


Mensen uit Flora en omstreken zijn uit hun doen. "Ijs, hagel is uit de lucht komen vallen. De telefoon is rood gloeiend. Ja het is echt ijs. Het smelt snel. Ook bij de viering van 65 jaar VHP renden mensen naar buiten. Zulke dikke druppels 'koude regen' hebben ze nog nooit meegemaakt.

"En weet je wanneer het begon te hagelen. VHP-voorzitter Chan Santokhi vroeg om zegen van de Almachtige", zegt de verslaggever van Starnieuws ter plaatse. "Ik heb hagel op me hand", deelt journalist Seshma Bissesar van APS mee". Ook andere journalisten, media-eigenaren, cameramannen, ondernemers, gewone burgers bellen en vertellen over dat het heeft gehageld. Enkelen hebben het kunnen vastleggen.

"Het smelt op me hand en het is ijskoud. Ik heb het bewijs nu voor de ongelovige Thomassen", meldt Bissesar. Ook Sammy Doerga belt enthousiast op. "Iedereen hier is buiten. Het is niet te geloven. Het hagelt echt", zegt hij. Kenneth Rambali, directeur/eigenaar van Trishul: "Ik kan het bijna niet geloven, maar het is waar. Het smelt gauw, maar het is echt ijs". Vanuit Zanderij verneemt Starnieuws dat de vlucht uit Belem moest uitwijken omdat het heel zwaar regende. "Hier hagelt het niet hoor, maar wel op Flora".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May