20 opkomende economen oriënteren zich op CBvS
16 Jan 2014, 14:30
foto
Een deel van de economen die zes maanden kennis en ervaring opdoen bij de Centrale Bank van Suriname. (Foto: CBvS)


Twintig jonge economen zullen zes maanden lang kennis nemen van de werkomgeving van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Een beleidsdoel van president Gillmore Hoefdraad is om te investeren in ‘human capital’.

Hoefdraad had al in 2012 samen met de Anton de Kom Universiteit van Suriname en hogere beroepsopleidingen dit initiatief genomen, zegt de CBvS in een persbericht. Toen kregen veertig jonge en opkomende economen deze gelegenheid om hun kennis te verdiepen. Het uitgangspunt hierbij is om een beleid te voeren dat gericht is op institutionele versterking van niet alleen de bank maar van de gehele financiële sector.

De bank meent dat het opkomende kader een unieke kans geboden wordt om met een praktische training de beleidsvoorbereiding, -uitvoering en -monitoring van financieel-economische aangelegenheden te ondersteunen. Zo wordt een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van duurzame sociaaleconomische groei en welvaart van Suriname. De economen-in-training zullen met een instelling van zelfwerkzaamheid, assertiviteit, innovatief denken en multi-inzetbaarheid, mede invulling kunnen geven aan de financieel-economische sector en in het bijzonder bij de uitvoering van de taken van de CBvS.

Hoefdraad stelt dat de economie schokken van buitenaf beter kan weerstaan als die gediversifieerd is. Kenmerken hiervan zijn een brede economische basis waar welvaart wordt gecreëerd vanuit meerdere economische sectoren. Er moet voldoende werkgelegenheid zijn, betrokkenheid van de lokale private sector en het aantrekken van buitenlands kapitaal waar nodig en alleen dan wanneer de terugbetaalcapaciteit solide blijkt. Binnen deze context is het beschikken over hoog opgeleid en breed inzetbaar eigen kader van belang voor de verdere ontwikkeling van Suriname, zegt de bankpresident die vindt dat capaciteitsopbouw fundamenteel is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May