Nationale Bloedbank en PTC kiezen voor kwaliteit
14 Jan 2014, 20:00
foto
De kwaliteitsmanagers van de Nationale Bloedbank onthullen het ISO-certificaat.


De Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis (SRK) en de Stichting Polytechnic College (PTC) zijn beiden ISO 9001-2008 gecertificeerd. Beide instituten hebben hun kwaliteitscertificaat op 10 januari ontvangen.

De voorbereidingen bij de Bloedbank zijn in oktober 2012 gestart en vijf maanden later, in februari 2013, begonnen de trainingen. Twee medewerkers werden tot kwaliteitsmanagers getraind om het heel proces in goede banen te leiden.

Bij PTC duurde het proces negen maanden. De stichting is het eerste onderwijsinstituut dat een kwaliteitscertificering op zak heeft. “Is het nodig dat we certificeren? Was de eerste vraag die aan mij werd gesteld toen ik voorstelde om het managementsysteem te laten certificeren,” zegt Sharon Becker, hoofd van de afdeling Kwaliteitszorg. “Op dat moment was ik ook niet 100% zeker dat we dit zouden halen. En ja hoor, we hebben het gehaald!” Met de certificering wil het PTC een betere dienstverlening bieden aan haar studenten.

Het proces van certificering was voor Jacintha Tjoe A On, coördinator Kwaliteitsbeheer van de Nationale Bloedbank “motiverend en intensief, maar absoluut noodzakelijk om alle informatie duidelijk vast te leggen.” Het Surinaamse Rode Kruis ontplooit activiteiten die het menselijk leed moeten verzachten maar ook helpen voorkomen. De Stichting Nationale Bloedbank als onderdeel van het SRK is de enige leverancier van bloedproducten in Suriname. Zij garandeert veilig bloed. De bloedbank is afhankelijk van donoren die op vrijwillige basis bloed afstaan dat getest en bewerkt wordt alvorens het wordt geleverd aan de (vijf) ziekenhuizen in ons land.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May