Geschil Pertjajah Luhur en Adhin nog niet bijgelegd
12 Jan 2014, 16:00
foto
Paul Somohardjo, voorzitter Pertjajah Luhur


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, heeft aan president Desi Bouterse te kennen gegeven dat hij bereid is het geschil met minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling op te lossen. De coalitiepartij is er gebelgd over dat haar toppers zijn ontheven uit hun functies op dit departement. "Ik ben er heel boos over dat de minister op SRS heeft gesteld dat hij geen boodschap heeft aan Pertjajah Luhur", zegt Somohardjo aan Starnieuws.

Pertjajah Luhur zal niet meewerken aan het goedkeuren van de begroting van het ministerie als zaken niet zijn opgelost. Somohardjo blijft erbij dat de mensen die ontheven zijn door Adhin, deskundig zijn. Volgens de politicus zijn de toppers van zijn partij verruild voor vrienden en familie van de bewindsman. Adhin op zijn beurt heeft verklaard dat de mensen aangenomen zijn via een sollicitatieprocedure waar hij niet de hand in heeft gehad.

Somohardjo geeft aan dat deze kwestie in de coalitietop is besproken. "Wij waren bereid om te praten hierover met de minister. Zijn houding maakt dat een dialoog niet mogelijk is. Wij zullen kijken wat er zal gebeuren. In elk geval zijn wij hard op het veld bezig en zijn dit weekend in Marowijne", zegt Somohardjo. Hij benadrukt dat een samenwerking binnen de coalitie is aangegaan tot de verkiezing van 2015. "We zullen ons aan ons woord houden, maar als de kwestie van Onderwijs niet wordt opgelost, zullen we niet voor de begroting van dit departement stemmen. Dat is een fractie- en partijstandpunt." Dinsdag wordt in huishoudelijke vergadering gesproken over de begrotingsbehandeling 2014.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May