Inzamelingsactie acute noodhulp negen gezinnen
10 Jan 2014, 22:00
foto
Negen gezinnen dakloos geworden door de brand. (Foto: Claudett de Bruin)


“Geef het door, we doen het samen,” zegt Claudett de Bruin op Facebook. Zij heeft snel een inzamelingsactie opgezet, om de eerste nood van de negen gezinnen die dakloos zijn geworden, te helpen verlichten. Hun woningen op project Winti Wai werden verwoest door een felle brand in de nacht van 9 op 10 januari. De gezinnen zijn met hun woningen ook alle kleding, schoeisel en andere eerste levensbehoeften kwijtgeraakt.

Op zaterdag 11 januari zal van 10.00 tot 16:00 uur een eerste inzameling worden gehouden. Plaats van inzameling is GOw2/Texaco Latour, aan de kant van de Latourweg. “Er is toestemming door de manager gegeven om de inzameling daar te houden,” aldus De Bruin.

“Het gaat om benodigdheden voor volwassenen en ongeveer tien kinderen van een tot vijftien jaar. De kinderen hebben van alles nodig. Kinderkleding, slaapkleding, t-shirts, slippers, schoenen, ondergoed, toiletartikelen, baddoeken, tandpasta, enzovoorts. De baby van een jaar is een jongen, hij heeft pampers nodig. Ook beddengoed, teilen, eetgerei, bekers, water en eventueel een of meerdere tenten zijn welkom. Ook de overwegend jonge vrouwen en moeders hebben geen kleren meer.”

“Deze inzameling is een snel opgezette actie, omdat de nood acuut is. Iedereen die van 10.00 tot 16.00 uur kan komen helpen is welkom.” Na de inzameling voor deze acute hulp zullen ook schoolspullen en schoolkleding nodig zijn voor de kinderen. Mensen die actief willen helpen met de inzamelingsactie of willen bijdragen, kunnen Claudett de Bruin bereiken via claudett.debruin@gmail.com of haar Facebookpagina.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May