Oplevering TW-brug Nickerie enorm vertraagd
11 Jan 2014, 12:00
foto
De oplevering van de TW-brug duurt langer dan verwacht.


De TW-brug te Wageningen in het district Nickerie moest eind 2012 opgeleverd worden. Dit werd gesteld door autoriteiten toen de brug in april vorig jaar werd afgesloten, omdat deze alarmerende verzakkingen vertoonde. Na ruim anderhalf jaar is de brug nog niet af. Volgens districtscommissaris van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh, ligt de vertraging aan de bodemgesteldheid.

De dc deelt aan Starnieuws mee dat de bodem een bepaald soort klei heeft, waardoor er meer opvulzand nodig was. Daarna moest het zand op de natuurlijke manier verdichten, nadat machines al gewerkt hadden. Dit is volgens de dc een belangrijk proces om verzakkingen en andere narigheden tegen te gaan.

Joeloemsingh verwacht dat de oplevering van deze brug rond het eerste helft van dit jaar zal geschieden. Als noodmaatregel is er een weggetje naast de brug aangelegd, dat ook verzakkingen vertoont op diverse plekken. Het ministerie van Openbare Werken en deskundigen van Ingenieursbureau Firm Engineering zijn belast met dit project.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May