SRD 5000 voor opruimen zwerfvuil weggegooid geld
10 Jan 2014, 02:00
foto
Verpakkingsmateriaal en ander plastic afval op de bermen wordt opgeruimd door medewerkers van het commissariaat van Para. (Foto: BIC Para)


Vervuilers van het district Para zullen hard aangepakt worden door de politie. Het opruimen van zwerfvuil en afval dat uit ramen van voertuigen die door het district rijden, kost het commissariaat wekelijks SRD 5000. “Hier moet een eind aan komen”, zegt districtscommissaris Jerry Miranda. “Wij werken hard om het district mooi en schoon te houden en anderen laten troep achter.”

Er zijn afspraken met de gewestelijke politiecommandant van Para om manschappen in te zetten voor het beboeten van deze vervuilers. Het zijn volgens Miranda niet de mensen uit Para die zich schuldig maken aan het vervuilen van het gebied, maar bezoekers uit andere districten. Rapers moeten dagelijks de weg vanaf de noordelijke grens van Para tot de luchthaven op Zanderij afleggen om alle vuil dat uit auto’s is gegooid, op te ruimen. In de vuilrekken van bushuisjes worden ook vuilzakken met huisvuil gedumpt door voorbijgangers.

Miranda merkt ook op dat de rijweg naar West Suriname vervuild is door onverantwoordelijke figuren, terwijl deze weg onlangs is schoongemaakt door schoolkinderen. Hij vindt het de plicht van de burgers om hun mentaliteit om te buigen en geen vuil meer te dumpen. “Het geld dat uitgegeven wordt aan het opruimen van het afval kan besteed worden voor het aanleggen van speeltuinen voor kinderen”, zegt Miranda.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May