Vaste commissie Financiën stelt vragen aan Rusland
09 Jan 2014, 02:00
foto
Amzad Abdoel, voorzitter vaste commissie Financiën


De vaste assembleecommissie voor het ministerie van Financiën heeft tijdens het kennismakingsbezoek met minister Andy Rusland woensdag diverse vragen gesteld over de begroting en het beleid. "Wij vinden het belangrijk dat het financieel-management probleem op het ministerie wordt opgelost. Voor het automatiseringsproject is SRD 10 miljoen opgebracht", deelt commissievoorzitter Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) Starnieuws mee.

Aan de orde is verder gekomen de Staatsparticipatie binnen de gouddeals voor US$ 415 miljoen. Voor het cassaveproject is ook SRD 2 miljoen opgebracht op de begroting. Assembleeleden willen weten wat de status is van Innovative Agro Processing Industries (IAP) NV die door twee particulieren is opgericht. Volgens Rusland gaat het om een staatsbedrijf. Hij zal dit staven met documenten. Assembleeleden vroegen waarom de Staat een particulier bedrijf zou financieren.

Abdoel deelt mee dat er ook vragen gesteld zijn over belastinginning, verschillende belastingen zoals loterijbelasting, winstbelasting, dividend en goudbelasting. Aan de orde kwamen de monetaire reserve, valuta-interventie door de Centrale Bank van Suriname, kasreservepolitiek en renteverhoging bij de banken. De minister zal nog ingaan op de vragen. De commissie wil ook inzage in het 'flashrapport', de laatste stand van de staatsschuld en de realisatiecijfers van 2013.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May