Vluchten InselAir veilig gesteld
08 Jan 2014, 11:00
foto


Het ziet ernaar uit dat de Curaçaose Luchtvaart Autoriteit, Curaçao Airport Partners (CAP) en InselAir International BV de plooien hebben gladgestreken. In een brief had CAP gedreigd vanaf vandaag geen diensten meer te verlenen aan InselAir vanwege achterstallige betalingen.

InselAir-directeur Edward Heerenveen had eerder laten weten dat hij er niet in geloofde dat de luchthavenexploitant zijn diensten zou stopzetten. “Ik moet nog zien dat ze de grootste luchtvaartmaatschappij van Curaçao tot stoppen gaan dwingen. We zijn maandelijks goed voor veel inkomsten voor ze,”zei hij in reactie op de bedreiging aan Dagblad Amigoe.

Tijdens een onderhoud vanmorgen tussen drie luchtvaart-partners zijn de financiële meningsverschillen tussen CAP en InselAir besproken. In een gezamenlijke verklaring zeggen deze organisaties dat ze beiden tevreden zijn en “dat de wederzijdse belangen naar tevredenheid zijn opgelost.”
Partijen zullen de toekomstige ontwikkelingen van de airlift in Curaçao en andere zaken die tot wederzijdse voordelen leiden en mogelijke toekomstige obstakels met elkaar blijven bespreken ten gunste van de Curaçaose economie, staat verder in de verklaring.

InselAir is in moeilijk vaarwater terecht gekomen, omdat de Venezolaanse Cadivi haar schulden aan de Curaçaose luchtvaartmaatschappij niet heeft voldaan. De schuldenlast loopt in de US$ 70 miljoen. Heerenveen zei dat de luchtvaartmaatschappij er alles aan doet om haar geld te krijgen uit Venezuela.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May