Directielid Eyndhoven: EBS doet niet aan 'load shedding'
06 Jan 2014, 22:15
foto


Technisch directeur Marcel Eyndhoven van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zegt aan Starnieuws dat alle aangesloten huishoudens en zakenpanden normaal van elektriciteit worden voorzien. Het bedrijf doet niet aan 'load shedding' waarbij wijken om de beurt voorzien worden van energie.

Eyndhoven deelt mee dat er een officiële reactie komt over het uitvallen van een van de generatoren tijdens het proefdraaien. "Dit heeft geen gevolgen voor de energievoorziening. Er is ook niks aan de hand, want dit valt in de garantieperiode. De EBS wordt niet in de kosten gejaagd", merkt Eyndhoven op.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) heeft in een rappel schrijven aan president Desi Bouterse opnieuw vragen gesteld over de gang van zaken bij de EBS. Een jaar geleden heeft het assembleelid diverse zaken aan de kaak gesteld, maar heeft geen antwoord gekregen. Gajadien heeft nu een paar zaken toegevoegd aan zijn eerdere brief. Hij merkt op dat de samenleving niet de juiste informatie krijgt over de gevolgde procedure en de investeringen, maar steeds te maken krijgt met load shedding, black-outs en onderbreking van de elektriciteitsvoorziening. Ook maakte de politicus gewag van het uitvallen van de splinternieuwe machine die EBS aan het testen was.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May