Straatacties BOG-personeel niet uitgesloten
06 Jan 2014, 12:00
foto
Actievoerende bestuursleden van het BOG. Rechts, bondsvoorzitter John Nasibdar. (Foto: Raoul Lith)


De personeelsbond bij het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) zal zijn actiemodel de komende week verscherpen door ook straatacties te voeren. De bondsleden werken al meer dan zes weken niet. Het werk wordt gedaan door stafleden en anderen, maar nu de voorraden haast op zijn, zal de samenleving meer merken van de actie.

“We doen deze week nog een laatste poging om middels een brief de aandacht te vragen van het ministerie van Volksgezondheid. Als er niets uit komt, zijn de mensen gemotiveerd genoeg om nu straatacties te voeren”, zegt voorzitter John Nasibdar aan Starnieuws. Directeur Lesley Resida van het BOG, zegt dat hij vaker met de bond heeft gesproken om het actiemodel aan te passen. Echter is dit geweigerd. “Er is aan ons meegedeeld dat er geen actie wordt gevoerd tegen de directie. Er is niets waarover directie en bond geen overeenstemming hebben bereikt. De staking is gericht tegen het ministerie, maar hoe dan ook wij voelen het hier bij het BOG”, stelt Resida.

Werk moet hervat worden
Resida meent dat de actie van de bond weinig zin heeft. “Niet alleen bij het BOG is alles in orde gemaakt maar ook bij het ministerie. De minister heeft al laten weten dat er wat hem betreft geen punten zijn die op zijn bord thuishoren. Dus de knelpunten zijn of al aangepakt of is het proces daarvoor al ingezet.” Volgens de BOG-directeur werkt het merendeel van het personeel wel, maar zou het werk toch beter vlotten als de bond zijn actiemodel aanpaste. Als deze situatie veel te lang duurt, vindt Resida dat naar andere modellen gekeken moet worden om het personeel te dwingen het werk te hervatten. Een rechtszaak moet dan ook niet worden uitgesloten.

Nasibdar zegt dat van de vele knelpunten, inschaling in het Functie informatiesysteem van de overheid (Fiso) een belangrijke is. Daarnaast zijn de bevorderingen en andere brandende issues die moeten zorgen voor een betere positionering van de werknemers, een heikel punt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May