Schoolvervoer maandag niet in gevaar
05 Jan 2014, 10:00
foto
Kenneth Themen, voorzitter van OBS.


De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) voert geen actie maandag. Voorzitter Kenneth Themen zegt aan Starnieuws dat de leden zijn uitbetaald voor schoolvervoer. Volgens afspraken met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling moet uiterlijk op 15 januari voor december worden betaald. De leden hebben al hun reçu ontvangen.

Themen merkt op dat bus- en boothouders die leerkrachten in de vakantie naar de stad vervoerd hebben en in het weekend weer naar hun standplaats moesten brengen, geen geld hebben ontvangen. Daar zijn ook leden van de OBS bij, maar het heeft niks met de organisatie te maken. Het gaat om individuele ondernemers die zelfstandig deze job doen.

"Ik ben vrijdag gebeld met de mededeling dat er niet is betaald. Het gaat om mensen die door het ministerie aangezocht worden voor vervoer van leerkrachten in de vakantie. Ze hebben me te laat op de hoogte gesteld, waardoor er niks gedaan kon worden", zegt Themen. Hij merkt op dat het vervoer van leerlingen naar school normaal zal plaatsvinden maandag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May