OW haalt vanaf februari ook grof vuil op
02 Jan 2014, 12:00
foto


Het ministerie van Openbare Werken (OW) zal vanaf februari ook grof vuil ophalen in verschillende ressorten van Paramaribo en omgeving. Dat heeft minister Rabin Parmessar tijdens de jaarafsluiting van het ministerie meegedeeld. OW zal dertig trucks met grijparmen inzetten om oude wasmachines, verroeste koelkasten, autobanden en allerhande zaken die niet aan de reguliere vuilophaal kunnen worden meegegeven, op te halen.

''Ook de illegale vuilstortplaatsen zullen als onderdeel van dit project worden opgeschoond, waarna wij maatregelen zullen treffen, zodat deze plaatsen niet opnieuw vervuild worden'', kondigde Parmessar aan. Het ministerie is reeds bezig met de bestuursdiensten en de districtsraden om de schema’s op te stellen.

''Wanneer alle ressorten eenmaal zijn opgehaald, wordt de hele actie na zes maanden herhaald''. Parmessar zegt dat de stad werkelijk zal stralen zoals beloofd is door het ministerie. Vanaf zijn aantreden als minister heeft hij zich ingezet de reguliere vuilophaal vlotter te laten verlopen. Hij doet een beroep op de gemeenschap om de omgeving schoon te houden. Vooral de vele petflessen in goten en trenzen baren de minister enorm veel zorgen, omdat deze zorgen voor wateroverlast. De bewindsman zegt "helaas te constateren dat de bevolking onzorgvuldig omgaat met plasticwaren". Hij hoopt dat er verandering komt in het gedrag van de burger.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May