Antoine Brahim: 'Ik zie voor mij een AMC-SU...'
02 Jan 2014, 10:00
foto
AZP-algemeen directeur Antoine Brahim (Foto: AZP)


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) staat voor grote uitdagingen in 2014. In de eerste helft van het jaar moet er een pakket van eisen voor een nieuw Academisch Ziekenhuis op tafel liggen. Het eerste concept voor AMC-SU (Academisch Medisch Centrum) moet uiterlijk 1 mei klaar zijn voor goedkeuring door de Islamistische Ontwikkelingsbank (IsDB).

In de tweede helft van 2014 moet een begin zijn gemaakt met de bouw. De IsDB is bereid het nieuwe ziekenhuis te financieren voor US$ 60 miljoen, terwijl de OFID US$ 14 miljoen ter beschikking stelt voor de instandhouding van het beddenhuis en de instandhouding van de Operatiekamer (OK) en de Intensive Care Unit (ICU).
“Ik zie voor mij een AMC-SU als een toonaangevend ziekenhuis in Suriname en in de regio. Ik zie voor mij een AMC-SU waar elke Surinamer, óók de Mofina wan, terecht kan voor hoogwaardige kwalitatieve gezondheidszorg,” sprak AZP-directeur Antoine Brahim zijn doelen voor het nieuw jaar uit. Op de achtergrond steekt het exploitatietekort van de instelling zijn hoofd om het hoekje. Dat is een van de redenen waarom dit jaar extra aandacht gaat naar de inkomsten en uitgaven zijde van het ziekenhuis.

Behalve de lopende projecten waaronder HRM, opleiding en training en nutsvoorzieningen, zullen meer nieuwe afdelingen het licht zien in het AZP. Een Patiënten- en Specialistenraad en een Health Safety Environment en Community maken daar deel van uit. Ook moet de eerste fase van de afdeling Kindergeneeskunde deze maand worden afgerond en de tweede fase halverwege het jaar. Er zal flink wat worden gedaan aan renovaties en uitbreidingen. Behalve het beddenhuis, de ICU en OK, zitten in de planning, modernisering en uitbreiding van het Suriname Eye Center, uitbreiding van het Thorax en Nierdialyse centrum.

Brahim heft het glas: “Ik zie een ziekenhuis waar onze patiënten vol vertrouwen binnenkomen en ons weer met een glimlach verlaten. Ik zie voor mij een AMC waar wij allemaal trots op zijn…” Hij drinkt samen met zijn team op een nieuwe horizon met een 2020 visie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May