'Financiële stand land hoopgevend en positief'
01 Jan 2014, 01:00
foto


Andy Rusland wordt op 1 januari om 14.00 uur in een korte ceremonie op het kabinet van de president beëdigd tot minister van Financiën. Deze functie was vanaf 9 oktober vacant. Uiteindelijk heeft president Desi Bouterse besloten Rusland te benoemen in deze functie. In zijn nieuwjaarsboodschap zegt het staatshoofd dat "de financiële stand van het land kan gekwalificeerd worden als hoopgevend en positief".

Bouterse deelt mee dat financiële middelen van de Staat op basis van duidelijke prioriteitsstelling besteed zullen worden. "Wij zijn ons ervan bewust dat in de afgelopen tijd veel te doen is geweest rond 's lands financiën. Uw geduld stellen wij op prijs", zei Bouterse. De afgelopen periode is hard gewerkt om het inzichtelijk maken van de financiële staat van het land. Ook is nagegaan hoe het financieel beleid effectief en efficiënt uitgevoerd kan worden. Er is nu een goed beeld volgens de president. De conclusies zijn getrokken en de aanbevelingen zijn geformuleerd.

De president zegt dat geconstateerd is dat het overheidsapparaat "nog niet over de volle uitvoeringscapaciteit beschikt die nodig is om de ontwikkeling die wij als land voorstaan, te stuwen". Op financieel gebied zijn enkele onevenwichtigheden geconstateerd. Evaluaties hebben bevestigd dat beschikbare middelen van de overheid niet altijd in overeenstemming met het beleid werden besteed. "Er is de afgelopen tijd enige deining ontstaan, omdat er geen sprake is geweest van een consistente aanpak van lands financiën". De president kondigde per januari aanpassingen en bijstellingen aan van het beheer van staatsfinanciën, zodat deze zaken zich niet meer voltrekken. Vandaag beëdigt de president Rusland tot de nieuwe minister van Financiën.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May