Politiepost Richelieu feestelijk in gebruik genomen
31 Dec 2013, 06:00
foto
Er wordt een toost uitgebracht op de nieuwe politiepost te Richelieu in het district Commewijne. (Foto: BIC Commewijne)


Richelieu in Commewijne, waar het streven van de regering is om 500 woningen neer te zetten, heeft maandag een nieuwe politiepost in gebruik genomen. Onder het toeziend oog van de minister van Justitie en Politie Edward Belfort, korpschef Humphrey Tjin Liep Shie, assembleeleden en districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink werd het bureau feestelijk in gebruik genomen.

Volgens de dc zijn eind 2011 gesprekken gevoerd met het ministerie om de politie zichtbaarder te maken in Commewijne. Ze zegt dat bij de onthulling van het naambord 'Elk gezin een woning' het stukje grond waarop de politiepost nu staat, is gereserveerd door het commissariaat. Tegelijkertijd is ook een stuk perceel gereserveerd voor een gezondheidscentrum, zegt Bink. 'Vooruitlopend op de bouw van 500 woningen staat de politiepost er al, het gezondheidscentrum moet nog komen. Dit is een strategische plek voor het verkeer van de oost-west verbinding en in-en uitloop naar het woningcentrum''.

De dc zegt dat er in de toekomst zeker 3500 inwoners op Richelieu zullen wonen en daarom nu al is gedacht aan hun veiligheid. Recent heeft het ministerie een afdeling Vreemdelingen Zaken geopend op het commissariaat. Volgens Bink heeft deze afdeling haar nut binnen korte tijd bewezen. ''Mijn erkentelijkheid voor de dienstverlening naar de burgers toe'', zei ze. Gemiddeld worden er vijf aanvragen per dag ingediend op deze afdeling.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May