Ruim 83% begrotingsmiddelen Sozavo wordt besteed in 2013
31 Dec 2013, 01:00
foto
Minister Alice Amafo tijdens de jaarafsluitingsspeech.


Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is blij dat ruim 83% van de middelen voor 2013 zijn verbonden aan de beleidsdoelen. "Onze drijfkracht op Sociale Zaken en Volkshuisvesting is: de mens staat centraal. No gi mi soso fisi, leri mi uku; staat hoog in ons banier. Van armenzorg naar duurzame voorspoed, van hulpbehoevende naar zelfredzame. Dat is onze missie, elke dag weer wanneer wij vol enthousiasme beginnen aan een nieuwe werkdag".

Dit hield minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) de ambtenaren van dit departement voor tijdens het jaarafsluitingsfeest op het terrein van het hoofdkantoor aan de Waterkant. "Ook weten wij heel goed, dat goede huisvesting een cruciaal aspect van armoedebestrijding is", zei Amafo. "Ik zeg het u: ik heb naar beste vermogen gewerkt ter verheffing van land en volk en ik weet dat u allen ook naar beste vermogen gewerkt heeft. Ja, ondanks soms minder gunstige werkomstandigheden", sprak de minister de ambtenaren moed in. Ze belichtte een aantal beleidspunten.

Groot deel realiseren
2013 is een jaar van uitdagingen en hard werken geweest. Vaak kennen gewenste resultaten geen grenzen van jaarwisseling en vervolgen zij rustig voort in het nieuwe jaar. 2014 is zo aanstonds, en de lopende projecten vervolgen zich normaal. De minister zei het prijzenswaardig te vinden dat ondanks alle tegenvallers, het ministerie 83% van de middelen op de begroting over het dienstjaar 2013 heeft kunnen verbinden. In deze gaat het om onder meer beleidsprogramma's die te maken hebben met woningbouw, de bouw van doorgangshuizen, financiële bijstand, beleid voor sociaal zwakkeren, kinderen en jeugdigen.

Over de werkomstandigheden op het hoofdkantoor van Sozavo is er volgens Amafo licht in de tunnel. "Mijn aandacht is er ook sterk op gericht verandering te brengen in de facilitaire aangelegenheden, zodat u als werkers in een prettigere omgeving en onder aangenamere omstandigheden uw werkzaamheden kunt verrichten", beloofde Amafo. Ze verwacht dat heel binnenkort de koopovereenkomst wordt gesloten voor een nieuw gebouw. 2014 wordt het jaar van de inrichting en intrek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May