De mens staat centraal in missie ressort Kabalebo
30 Dec 2013, 22:00
foto
Districtscommissaris Jurel met zijn personeel bij de jaarafsluiting van ressort Kabalebo. (Foto: Sherlock Krenten)


Het Bestuursressort Kabalebo heeft het dienstjaar 2013 officieel afgesloten met het afschieten van een pagara op het commissariaat te Apoera. Verschillende sprekers hebben de ontwikkelingen van het jaar de revue laten passeren. Vooral over de rust die weergekeerd is in het gebied en de communicatie die op gang is gebracht tussen de bestuursdienst, traditioneel gezag, DR- en RR-leden en de bevolking, is er tevredenheid uitgesproken.

Districtscommissaris Armand Jurel noemde in zijn toespraak de ontwikkelingen van het haast afgelopen jaar slechts een voorbereiding op hetgeen de mensen van Kabalebo mogen verwachten in 2014. “De gezondheidszorg zal kwalitatief en dichterbij de bevolking worden gebracht, de bouw van een markt en een grondige schoonmaakbeurt van Apoera en omgeving staan op het programma in het eerste kwartaal,” gaf hij aan.

Hij introduceerde de missie en de visie van het ressort Kabalebo. De missie luidt: ‘de mens staat centraal’. Een gezonde, veilige leefomgeving waar de mogelijkheden voor welzijn en welvaart voor iedere bewoner bereikbaar zijn en waarin de capaciteitsversterking van de mens centraal staat, met inachtneming van de ecologische, culturele, sociale en economische voorwaarden van het ressort Kabalebo, zegt de voorlichting van het bestuursressort.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May