De Orde van Advocaten heeft een deken (4)
31 Dec 2013, 02:00
foto


(Ingezonden)

Het zou goed zijn om met het laatst gestelde van deze advocaat-stagiaire te beginnen door onder de aandacht van hem te brengen, dat deze vraag vanaf het begin is gesteld en een heikelpunt is gebleven. Kennelijk bent u hiervan in het ongewisse gelaten. Voorts beroept u zich ten onrechte op de grondslag van uw artikel als te zijn zakelijk, objectief en zonder aanzien des persoon, nu u het nodig achtte mij in dat bewuste artikel met naam en toenaam in persoon aan te zien en te bespreken. Vandaar dat ik u gewezen heb op de waarborgen, die gepaard gaan met het recht van vrije meningsuiting.

Ten onrechte spreekt u mij aan met Vice-Deken, omdat ik reeds op 24 december 2013 mijn functie heb neergelegd, waarvan u blijkbaar op de hoogte was, gezien het feit dat de term bedanken in uw eerste artikel voorkomt. U gaat er eveneens ten onrechte van uit dat de orde u om politieke reden heeft bezwaard. Immers toen tegen u een ernstige beschuldiging werd ingebracht door uw patroon, hebt u niets hiervan laten blijken tegenover de overige bestuursleden en mijn persoon. Ook heeft u tegen de ernstige beschuldiging, die door uw patroon tegen u werd ingebracht, geen weerwoord gevoerd, noch zaken weerlegd. Uit dien hoofde werd u daarom ook geadviseerd een andere patroon te zoeken voor wat betreft uw verdere opleiding en toelating. U had bovendien ingevolge de Advocatenwet nimmer een klacht ingediend tegen uw patroon/Deken. Zoals u reeds bekend is, is ingevolge artikel 63 lid 2 het Hof van Justitie nog steeds met Tuchtrechtspraak belast.

Voor de goede orde breng ik eveneens onder uw aandacht dat u degene zelf bent geweest om uzelf de betiteling 'advocaat in opleiding' te geven in stede van advocaat-stagiaire. Ingevolge artikel 5 van de Advocatenwet dient ten aanzien van de door de advocaat-stagiaire bij het Hof van Justitie ingediende verzoekschrift tot toelating binnen 4 maanden een besluit door het Hof van Justitie te worden genomen.
Daar het niet nodig is om met u in polemiek te treden, wens ik u verder een gezegende jaarwisseling toe.

Mr. Patterson L. Teresa
Advocaat

Hiermee wordt de polemiek via Starnieuws afgesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May