SEH heeft al vijf vuurwerkslachoffers behandeld
28 Dec 2013, 00:00
foto


Tot 23.00 uur vrijdagavond waren al vijf gevallen van vuurwerkongelukken genoteerd bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). "Het gaat om vijf jongens. Twee jongens waren voor de afschietperiode al behandeld en vrijdagavond zijn er drie jongens bijgekomen. Gelukkig waren het geen ernstige ongelukken. De slachtoffers mochten na behandeling weer naar huis", deelt Fausia Poese, coördinator van SEH, aan Starnieuws mee. Vanaf vrijdag is de afschietperiode begonnen en duurt tot en met 2 januari.

Poese zegt dat het heel erg druk is op de SEH. "Vanaf zeven uur in de ochtend tot 23.00 uur hebben we al 120 personen behandeld. Er waren ook ernstige verwondingen bij", deelt de manager mee. Zij geeft aan dat er veel personen met steekverwondingen binnen zijn gebracht. Een man is van een hoogte gevallen en heeft ernstige letsels opgelopen. Een andere man op wie een zware machine is gevallen, is ook behandeld.

De leiding van de SEH doet een beroep op het publiek om vooral in deze periode zoveel mogelijk de huisarts, de wachtdokter of avondpoli's aan te doen. Indien mensen met zware verwondingen worden binnengebracht, worden zij eerst geholpen. Poese geeft enkele tips bij het afschieten van vuurwerk. Geen bombels in de hand aanmaken, de labels goed lezen, kinderen geen gevaarlijk vuurwerk laten afschieten. Zij merkt op dat wanneer er toch brandwonden opgelopen worden, deze goed met water moeten worden afgespoeld. "Geen tandpasta, boter, ei of andere spullen gebruiken".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May