Tuchtstraffen politiekorps nemen toe
28 Dec 2013, 02:00
foto


Tuchtstraffen binnen het Korps Politie Suriname zijn dit jaar toegenomen. Twintig politieagenten zijn ontslagen, terwijl voor dertig ontslagvoorstellen door de leiding van het Korps Politie zijn ingediend. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie die de cijfers presenteerde tijdens de jaarafsluitingsbijeenkomst vrijdag, zei dat de integriteit van de politie belangrijk is.


Volgens de politiebaas hebben leidinggevenden een meldingsplicht bij ernstig plichtsverzuim. Indien dat niet gebeurt, moeten ook de mensen die geen rapport hebben opgemaakt, worden aangesproken. Naast ontslagen, zijn zes politieambtenaren gedegradeerd. Zeventig zijn geschorst, 64 moesten een boete betalen en 125 gevallen zijn op een andere manier afgewikkeld.

Tjin Liep Shie zei dat bij ontslagvoorstellen niet over één nacht ijs wordt gegaan. De voorstellen komen bij de minister van Justitie en Politie en de president terecht. De voorstellen worden bekeken door mensen met gezag die zitting hebben in het Overleg orgaan voor ambtenarenzaken. De korpschef merkte op dat geen officieren zijn ontslagen. Het gaat om kaderleden en manschappen. Ook het aantal klachten bij Onderzoek Personeelszaken (OPZ) is toegenomen. Dit ligt er ook aan dat de samenleving mondiger is geworden en weet wat haar rechten zijn. De zaken worden volgens Tjin Liep Shie serieus genomen en goed onderzocht. Hij deelde mee dat er continu gewerkt wordt aan de integriteit van het korps.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May