Politiepost Groningen opnieuw in gebruik genomen
25 Dec 2013, 02:00
foto
Minister Edward Belfort verricht de opening van de politiepost Groningen.


De politiepost te Groningen in het district Saramacca is dinsdag weer in gebruik genomen. De minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, heeft de opening verricht. “Een nieuw gebouw is in de eerste plaats belangrijk voor het personeel en publiek, zodat de dienstverlening naar de samenleving verbeterd kan worden. De bewoners staan centraal bij de politie. De veiligheid moet gegarandeerd zijn”, deelde de bewindsman mee.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie merkte op dat de politie heel lang heeft uitgekeken om het gebouw te kunnen betrekken. Het ligt volgens de korpschef in de bedoeling dat de veiligheid optimaal beleefd wordt. De gewestelijke politiecommandant, Jerrel Djamat, zei dat de heropening van deze politiepost verbetering zal brengen in de werkzaamheden van het politieapparaat. Hij rekent op een goede samenwerking met de verschillende instanties in het district.

De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, sprak van een bijzonder moment. Het gaat om continue veiligheid van de burgers, stelde hij. Ramdhani bedankte de minister en de regering voor het opnieuw in gebruik nemen van de politiepost. Ramdhani bracht in herinnering dat het afgelopen jaar de brandweerkazerne te Jarikaba in orde is gemaakt. Ook de politiepost te Jarikaba is gerenoveerd. Hoog op de prioriteitenlijst van Saramacca staat het opnieuw in gebruik nemen de politiepost van Monkshoop.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May