Bestuursopzichter Asoiti vraagt president om in te grijpen
24 Dec 2013, 07:00
foto
Bestuursopzichter Cyrano Asoiti


Bestuursopzichter Cyrano Asoiti van Albina hoopt dat president Desi Bouterse ingrijpt. De ambtenaar zal de feestdagen in het donker doorbrengen als de elektriciteitstoevoer afgesloten blijft. Districtscommissaris (dc) Theodorus Sondrejoe van Marowijne heeft hiertoe de opdracht gegeven, omdat hij Asoiti ter beschikking heeft gesteld van minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. Asoiti vindt dat hem onrecht wordt aangedaan en zijn fundamentele rechten worden geschonden, omdat hij tot een andere politieke partij behoort.


Asoiti heeft intussen een kort geding aanhangig gemaakt tegen de Staat, via advocatenkantoor Kraag. “Dit vanwege vooral de onmenselijke situatie die ik als ambtenaar moet ondergaan bij het laten afsluiten van de stroomtoevoer in de dienstwoning waar ik samen met mijn gezin woon. Er moeten extra kosten gemaakt worden door het handelen van de dc. Dit zorgt voor een onprettige kerstperiode en jaarafsluiting”, zegt Asoiti aan Starnieuws.

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling heeft intussen gereageerd op 18 december via Bureau Landsadvocaat. Meegedeeld wordt dat het departement het volledige recht heeft om zijn eigen kosten te beperken. Door de stroomtoevoer niet af te sluiten in een woning die ontruimd dient te worden, wordt de overheid onnodig in de kosten gejaagd. Asoiti merkt op dat dit in schril contrast is met de realiteit. Er zijn twee woningen op het erf die vanaf de oplevering door de aannemer, onbewoond zijn en de lichten blijven dag en nacht branden. “Ik betaal als ambtenaar ook belasting. Ik heb geen strafbaar feit gepleegd om zo'n onheuse behandeling te krijgen”, voert Asoiti aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May