Romario Sanches schaker van het jaar
23 Dec 2013, 13:00
foto
Romario Sanches


Romario Sanches is door de Surinaamse Schaakbond uitgeroepen tot schaker van het jaar. Het jaar werd zondag afgesloten door uitreiking van schaakawards en prijzen van de afgelopen toernooien. Sanches is dit jaar weer nationaal kampioen geworden. Hij won ook een internationaal toernooi op Curaçao. Verder wist Sanches heel wat prijzen nationaal en internationaal te behalen.

Voor de schaakster van het jaar zijn er dit jaar voor het eerst twee awards uitgereikt. Zowel Tesora Ooft als Rosangela dos Ramos kwamen in aanmerking voor deze onderscheiding. Beide dames hebben het hele jaar door bijzondere prestaties geleverd, waardoor ze op een gelijk aantal punten kwamen volgens het puntensysteem van de Surinaamse Schaakbond.

Jeugdschakers

De jeugdschaakster van het jaar is Anviti Adhin geworden. Zij heeft Suriname dit jaar op vele internationale schaaktoernooien mogen vertegenwoordigen. Adhin laat ook van zich horen bij andere sporten als Tae-Kwando en Tennis. Calvin Tjong Tjin Joe, die dit jaar voor de derde keer op een rij jeugdkampioen is geworden, kreeg de award voor jeugdschaker van het jaar.

Elysia Chou is de meest opvallende schaakster van het jaar geworden. De opkomende jeugdschaker Cedric Prade van de nieuwe schaakvereniging Welgelegen werd de meest opvallende schaker voor 2013. De award voor beste schaakvereniging werd uitgereikt aan de schaakvereniging Rukhmania. De spelers van deze club wisten de beste prestaties tijdens de toernooien van de Surinaamse Schaakbond en ook internationaal te leveren.

Trots op geleverde prestaties

De prijsuitreiking van de Nationale snelschaakkampioenschappen en Rapid schaakkampioenschappen, vond ook op deze avond plaats. De kampioen van de snelschaakkampioenschappen is Calvin Tjong Tjin Joe geworden en Viresh Giasi werd kampioen bij de Rapid schaakkampioenschapen.

De Surinaamse Schaakbond is bijzonder trots op de prestaties die dit jaar zijn geleverd door de schakers en heeft dit jaar ook wat records kunnen verbreken. De voorzitter van de bond, Frank Lo Kim Lin, zei heel wat in petto te hebben voor het volgende jaar en dat de schakers een druk schema kunnen verwachten. In het jaar 2014 zal de Schaakolympiade in Noorwegen worden gehouden waarbij een heren- en een damesselectie Suriname zullen vertegenwoordigen. De grote toernooien in 2014 zijn onder andere de Women Sub-zonal Americas 2.3.5 welke in ons land wordt gehouden en ook zal de tweede editie van de Srefidensi Chess Celebration worden georganiseerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May