Somohardjo: Wij voeren geen oppositie
23 Dec 2013, 07:00
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur


De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, windt er geen doekjes om. Hij is niet tevreden over maatregelen die onder het mom van depolitiseren tegen toppers van zijn partij worden getroffen. "Als dit niet wordt opgelost, zal mijn fractie niet stemmen voor de begroting van Onderwijs en Volksontwikkeling. Maar dit betekent niet dat wij oppositie aan het voeren zijn", zegt de politicus aan Starnieuws.

Somohardjo zegt dat zijn fractie niet heeft meegewerkt aan de huishoudelijke vergadering afgelopen week, omdat de procedure niet correct toegepast is door assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. "Niet omdat wij de meerderheid hebben als coalitie moeten wij zaken doordrukken die niet correct zijn", stelt Somohardjo. Hij merkt op dat in het ordereglement van De Nationale Assemblee duidelijk staat dat een vergadering 2 x 24 uur van te voren moet worden uitgeschreven, tenzij het om een spoedeisende of eenvoudige aangelegenheid gaat.

"De coalitieleiding kent ons standpunt. Wij hebben steeds gezegd dat wij niet zullen meewerken om de begroting van Onderwijs goed te keuren", zegt Somohardjo. Zijn fractie vindt dat hier geen sprake is van depolitisering. "Onze mensen worden weggehaald en andere politieke bonzen en familieleden komen op die posten", stelt de partijvoorzitter. De begroting van 2014 zal begin volgend jaar in behandeling worden genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May