Transvaal heeft gelijkspel Boskamp aan zichzelf te wijten
22 Dec 2013, 21:42

Transvaal heeft in de laatste ontmoeting van de hoofdklasse competitie zondag de 1-1 stand tegen Boskamp aan zichzelf te wijten. Na een doelpuntloze eerste helft kwam Transvaal van een 1-0 achterstand terug.

De wedstrijd is in de stromende regen en op een nogal moeilijk bespeelbaar veld van het André Kamperveen stadion afgewerkt. De eerste goede kans was voor Transvaal. Sorencio Juliaans (Chubby) kwam goed inlopen en ging alleen op het doel af, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman Furbian Landolf van Boskamp. Transvaal bleef druk uitoefenen op het spel, echter ontbrak het aan een goede afronding. De groen-witte formatie kreeg doelman Landolf, die goed keeperswerk verrichte, op haar weg.

Transvaal begon de tweede helft ook aanvallend. Geheel tegen alle verwachtingen in was het juist Boskamp die het net vond. Door verslapping in de verdediging van Transvaal kreeg Orpheo Abaisa de kans door te breken en schoot raak 1-0. Een discutabele bal zorgde halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker. Uit een hoog voorgetrokken bal ging gelijkmaker Ray Frankel in duel met goalkeeper Landolf. In eerste instantie leek het op een overtreding. De bal verdween in het doel en arbiter Johannes Dolaini, die een matige wedstrijd floot, wees naar de middenstip: 1-1. Er resten nog twee speelronden in deze eerste ronde van de hoofdklasse competitie. De lijst wordt aangevoerd door Leo-Victor met 17 competitiepunten uit 7 wedstrijden, gevolgd door Excelsior met 16 competitie punten. WBC en Inter Moengo Tapoe staan op respectievelijk de derde en vierde plaats met elk 11 competitiepunten.