Rusland heeft geen moeite met politieke partij Hooghart
22 Dec 2013, 06:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


Voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname (NPS) ziet geen problemen met de intenties van vakbondsleider Ronald Hooghart om een nieuwe politieke partij op te richten. "Iedere Surinamer die om wat voor reden dan ook vindt dat hij of zij een dergelijke actie moet ondernemen, heeft daartoe het recht", zegt Rusland om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

De NPS-topper vindt het jammer dat Hooghart aangeeft uit de NPS weggejaagd te zijn. "Dit is niet waar en het is zeker niet gebeurd door Rusland". De partijvoorzitter merkt op dat er juist pogingen zijn geweest om NPS'ers die, om welke reden dan ook, in het verleden minder actief zijn geworden, er weer bij te halen om de partij te ondersteunen. "Een ieder is welkom bij onze partij".

Aanvallen hebben een doel
Rusland heeft ook kennis genomen van de vele aanvallen op zijn persoon door Hooghart, maar hij beschouwt dit als een methode om de leiding te bespreken en zo zichzelf aantrekkelijk te maken voor de kiezers. Opmerkingen dat Rusland geen Surinaams kan spreken en tot de elite zou behoren door onder andere zijn hoge opleiding, vindt hij jammer. De NPS-voorzitter vindt dat het juist goed is als iemand zo hoog mogelijk geschoold is en zo dus een goede basis heeft om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land.

"Ik voel mij dus niet geroepen om mij bij Hooghart te verontschuldigen voor mijn hoge opleiding". Rusland vindt het beter om te praten over de grote uitdagingen waar de NPS zich voor geplaatst voelt om invulling te geven aan haar verantwoordelijkheden om bij de komende verkiezingen voor de overwinning te gaan en "zo ons land weer op het goede ontwikkelingsspoor te krijgen".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May