Carl Breeveld wil betere waardering eigen munt
21 Dec 2013, 01:00
foto
DOE-fractievoorzitter Carl Breeveld


DOE-fractievoorzitter Carl Breeveld vroeg de regering om ervoor te zorgen dat de Surinaamse munt beter wordt gewaardeerd. Er wordt nog teveel de nadruk gelegd op de euro's en de US dollars. Met de aanname van de ontwerpwet 'Personen van Surinaamse Afkomst (PSA) kan er meer nadruk komen te liggen op de vreemde valuta.

Breeveld wees er op dat met de PSA-wet, mensen buiten Suriname een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van het land. Maar het mag niet zo zijn dat mensen met euro's en US dollars "het moeilijker zullen maken voor onze eigen mensen".

Net als de rest van de fracties in De Nationale Assemblee vindt Breeveld het belangrijk dat de status van mensen van Surinaamse origine nu wettelijk is geregeld. "Maar het Surinaamse geld moet die plek krijgen, die het verdient", zei Breeveld.
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons was bijzonder dankbaar dat assembleeleden die kritische kanttekeningen hadden op de ontwerpwet, door zijn blijven discussiëren en meegewerkt hebben aan verbetering van het ontwerp. Zij haalde aan dat met de PSA familieleden buiten Suriname herenigt zijn. Zij kunnen ook hun bijdrage leveren.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May