Stichting Collectief Overzee Suriname blij met PSA
21 Dec 2013, 06:00
foto


Stichting Collectief Overzee Suriname is ingenomen met de aanname van de wet Personen van Surinaamse Afkomst (PSA). Er is een mijlpaal bereikt in de hereniging van het Surinaamse volk en zijn diaspora. Er is volgens Ernest Grep, vicevoorzitter en woordvoerder van de stichting, hiermee een definitief einde gekomen aan de uitzichtloosheid en ontreddering van de Surinaamse diaspora.

"Er is vorm en inhoud gegeven aan het Suriname gevoel. Wij horen erbij en wij zijn één en een ondeelbaar volk zijn”, zegt het bestuur in een verklaring. De initiatiefnemers in De Nationale Assemblee hebben volgens de stichting met de indiening, tijdens de behandeling en met de aanname van de wet PSA moed, durf, daadkracht, lef en inzet getoond.

De stichting bedankt de Surinaamse gemeenschap in Nederland, het Surinaamse volk, De Nationale Assemblee en de regering voor deze historische daad. De ontwerpwet PSA is met algemene dertig stemmen aangenomen. Hiermee hebben mensen van Surinaamse origine een wettelijke status gekregen, waarbij zij ook rechten en plichten hebben. "Wij zullen ons ook met vereende krachten inzetten om vorm en inhoud te geven aan deze wet", zegt Grep.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May