Amafo schenkt scootmobielen aan hulpbehoevenden
19 Dec 2013, 01:00
foto
Minister Alice Amafo met Giom Pobosie op zijn nieuwe scootmobiel.


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is enkele burgers met een lichamelijke beperking tegemoet gekomen met hulpmiddelen. Het gaat om drie elektronische rolstoelen, de zogeheten scootmobielen en een rolstoel. Twee van deze scootmobielen zijn woensdag overhandigd.

Met instructies door een vertegenwoordiger van het bedrijf waar de scootmobielen zijn gekocht, werd een elektronisch voertuig verstrekt aan Giom Pobosie. Hij staat bekend als de man met een beperking die dagelijks te vinden is aan de Domineestraat, langs het Kersten gebouw. Hij kan zich moeilijk verplaatsen, omdat zijn benen krom zijn gegroeid. Pobosie loopt op zijn armen en sleept zijn lichaam voort. Zijn handpalmen zijn aangetast, wat het voortbewegen ingewikkelder maakt.

Dankbaar voor geste
De tweede persoon die blij is gemaakt, is Marcel Pavion. Hij is vader van acht kinderen. Vanwege ziekte heeft Pavion een beperking, waardoor het lopen moeizaam gaat.
“Wij zijn blij dat we kunnen helpen”, zegt minister Alice Amafo. Nadat de verzoeken binnen waren, heeft het ministerie deze in korte tijd afgewikkeld. De heren zijn het ministerie dankbaar voor deze hulpmiddelen.

Amafo had op 18 november al een scootmobiel overhandigd aan Jean-Claud Swedo (15). Ook hebben vertegenwoordigers van het ministerie op 16 december een rolstoel overhandigd aan kapitein Douma Oemahahtti van Wanhatti. Deze kapitein is geruime tijd ziek en is slecht ter been. Hij had al een oude rolstoel die niet meer voldeed. De kapitein is minister Amafo, maar ook de regering dankbaar voor deze geste. De dienst Categoriaal Maatschappelijk Werk van Sozavo die belast is met de zorg voor mensen met een beperking, werkt eraan om deze doelgroep zoveel mogelijk bij te staan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May