Vuurwerk en brandpreventie voor jeugd Brokopondo
16 Dec 2013, 20:00
foto
Rosebel medewerkers en manschappen van het Korps Brandweer Suriname.


Ruim 280 leerlingen van zesde klassen van het basisonderwijs in Brokopondo hebben vrijdag informatie gekregen over vuurwerkveiligheid en brandpreventie. IAMGOLD/ Rosebel Gold Mines N.V. (Rosebel) heeft in samenwerking met het Korps Brandweer Suriname (KBS) deze informatiesessies georganiseerd.

Het is de bedoeling dat de kinderen nu meer weten over het veilig omgaan met vuurwerk, zodat er minder ongelukken gebeuren. Ook het onderwerp brandpreventie kwam aan de orde, waarbij onder andere een demonstratie is gegeven hoe om te gaan met een brandblusapparaat. De leerlingen die aan de sessie hebben deelgenomen, moeten op hun beurt de opgedane kennis en informatie doorgeven aan hun medeleerlingen.

Rosebel hanteert het Zero Harm-principe, met strenge principes en standaarden op het gebied van veiligheid. Dit houdt onder andere in dat het binnen Rosebel de hoogste prioriteit is de bedrijfsoperaties uit te voeren zonder fataliteiten en significante incidenten. Met deze activiteit hoopt de onderneming bij te kunnen dragen aan brandpreventie en het verminderen en voorkomen van vuurwerkongelukken, licht de voorlichtingsafdeling van Rosebel toe.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May