Stichting Cocon biedt schoolverlaters tweede kans
16 Dec 2013, 13:00
foto


Schoolverlaters in de buurten Wintiwai, Latour, Pont, Ramgoelam en Efraim krijgen de kans om mee te doen in het sociale begeleidingsprogramma ‘Colour your Life!’. Stichting Communicatie, Cultuur en Ontwikkeling (Cocon) voert deze week een intensieve wervingscampagne in die buurten.

Ze streeft er naar om zo’n 100 schoolverlaters te registreren, waaruit 42 zullen worden geselecteerd. De geselecteerden tussen 15 en 24 jaar kunnen kiezen uit de vakopleidingen keukenassistent, catering en schoonmaak. In de eerste vier maanden van 2014 zal deze groep gratis worden opgeleid.

Naast de vakopleidingen die worden verzorgd door Suriname Hospitality and Tourism Training Centre, zullen de jongeren zelfredzaamheid en zelfverzekerdheid worden bijgebracht door sociale vaardigheidstrainingen en intensieve coaching. Stichting Cocon zegt dat het project zich niet richt op een bepaalde etnische groep. “Er wordt zelfs uitgekeken naar een perfecte weerspiegeling van de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname.”

Het project ‘Colour your Life!’ kost US$ 53.000 en wordt gefinancierd door USAID via het programma Kari Yu van het Pan Amerikaanse ontwikkelingsfonds in Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May